Zmanjšana poraba goriva
Actros L

Zmanjšana poraba goriva

Nižja kot je poraba goriva, nižji so skupni stroški.

Manjša kot je poraba, nižji so skupni stroški tovornega vozila, zlasti v tranzitnem prometu. Zato smo naredili vse, kar je v naši moči, da bi serijsko še dodatno znižali porabo goriva pri tovornem vozilu Actros L.

Za izjemno nizek zračni upor in še nižjo porabo goriva smo dodatno izboljšali aerodinamiko Actrosa L: Novi MirrorCam271, 287 tako npr. zmanjša porabo goriva do 1,3 % v primerjavi z običajnimi serijskimi ogledali.

Pregled prednosti.

  • Varčni, zanesljivi motorji Euro VI v treh prostorninskih razredih
  • Natančno usklajene konfiguracije pogonskih sklopov z 12-stopenjskim samodejnim menjalnikom in optimiziranim prestavnim razmerjem preme
  • Vozni programi za zmanjšanje porabe
  • Izpiljena aerodinamika
  • Dodatni porabniki z manjšo porabo goriva

Tako je varčevanje zabavno za vse: 3. generacija motorja OM 471 z novo razvitim sistemom zgorevanja in novo integrirano strategijo nadzora izpušnih plinov omogoča izboljšano vožnjo tovornjaka. Dva turbopolnilnika, prilagojena posamezni uporabi, povečata zmogljivost.

Novo razviti varčni turbopolnilnik za nižje in srednje stopnje moči motorja OM 471 3. generacije omogoča prihranek goriva v primerjavi s predhodniki. Pri višjih stopnjah zmogljivosti so notranji ukrepi motorja koristni tudi z vidika porabe goriva v kombinaciji z varčnim turbopolnilnikom, optimiziranim za zmogljivost. Zaradi manjše porabe se s tem ne zmanjšajo le stroški. Zmanjšajo se tudi emisije CO₂.

Content om471

Najprej so tu varčni motorji Euro VI s tremi prostorninskimi razredi od 10,7 l do 15,6 l in s skupno 13 stopnjami moči od 240 kW (326 KM) do 460 kW (625 KM).

Povratni vod izpušnih plinov:
Zaradi hlajenega povratnega voda izpušnih plinov nastane že pri zgorevanju goriva manj dušikovih oksidov in delcev.

Filter trdnih delcev:
Zaprt filter trdnih delcev skoraj v celoti preprečuje izstop trdnih delcev. AdBlue® se vbrizga skozi optimizirano dozirno enoto brez zraka v tok izpušnih plinov.

Za vse motorje Euro VI je značilna nizka poraba goriva. K nižji porabi goriva prispevajo tudi varčni vozni programi, optimizirano prestavno razmerje zadnje preme252, sistem MirrorCam1, 271, 287 in serijski napredni sistem Predictive Powertrain Control. Inteligentni dodatni porabniki in prefinjena aerodinamika pa poskrbijo za preostalo. Na splošno je v primerjavi z njegovim predhodnikom mogoče prihraniti gorivo na avtocestah in podeželskih cestah.

Actros L je serijsko opremljen z voznim programom economy/power. Vozni program "economy" je namenjen uporabi v tranzitnem prometu in prispeva k še večji učinkovitosti. Z voznim programom power lahko kadar koli, na primer na strminah, prikličete maksimalno moč. Opcijsko sta namesto voznega programa power na voljo tudi vozni program "economy+" in vozni program fleet, ki sta posebej zasnovana za največjo hitrost in spreminjanje prestav.

Eco-Support1054 daje vozniku dragocene povratne informacije o gospodarnosti njegovega načina vožnje s pomočjo grafične ocene. Upoštevajo se pospešek, zaviranje, enakomernost in prosto ustavljanje.

Navzgor