Arocs.
Naši tovornjaki

Arocs.

Promet v gradbeni panogi. 18–41 ton.

Ne glede na to, ali gre za stroj z oprtnim priklopnikom, vozilo s kesonom, mešalnik betona ali težki prekucnik: različice Arocsa s cestnim pogonom in pogonom na vsa štiri kolesa ponujajo izjemno robusten in vzdržljiv tovornjak za praktično vse izzive. Inovativni žarometi LED, ki jih je mogoče naročiti kot dodatno opremo, predstavljajo poseben poudarek. V kombinaciji z najnovejšo različico motorja OM 471 je Arocs idealno opremljen za vse vaše prevozne dejavnosti na gradbišču. 

Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

Elektronska parkirna zavora s funkcijo HOLD; sistem Trailer Stability Assist (pomoč pri stabilnosti prikolice).

Elektronska parkirna zavora s funkcijo HOLD združuje lažje upravljanje, več udobja in večjo varnost. Dodatno varnost zagotavlja sistem Trailer Stability Assist: Z zmernim zaviranjem preventivno stabilizira prikolice/polpriklopnike v morebitnih kritičnih voznih razmerah.

Detail Zoom image

Multimedia Cockpit, interactive142.

Barvni zaslon visoke ločljivosti nadomešča običajni kombinirani inštrument in omogoča jasen prikaz vseh informacij o vožnji in vozilu. Dopolnjuje ga zaslon na večkratni dotik v desnem delu armaturne plošče. Z dvema priključkoma USB-C lahko priključite naprave za shranjevanje podatkov, polnite z napetostjo do 5 V/3 A in povežete dve mobilni napravi za prostoročno telefoniranje prek dvojnega vmesnika Bluetooth. Možna je tudi integracija pametnih telefonov Apple CarPlay in Android Auto.

Detail Zoom image

Asistent za prepoznavanje prometnih znakov2022, 287.

Opcijski asistenčni sistem vozniku pomaga prepoznati določene prometne znake v realnem času, pri čemer prikaže na kombiniranem inštrumentu do dva znaka in tako poveča varnost. Poleg tega vozniku zagotavlja informacije, na primer v primeru prekoračitve hitrosti.

Detail Zoom image

Predictive Powertrain Control.

Predictive Powertrain Control poveže podatke GPS vozila z natančnimi digitalnimi 3D-karticami, prepoznava bližajoče se vzpone in spuste med potekom ceste ter na podlagi tega vnaprej izračunava trenutke prestavljanja, preskoke prestav, hitrost tempomata in obdobja EcoRoll. Sistem upošteva tudi ovinke, križišča in dovoljene največje hitrosti, shranjene v podatkih zemljevida, ter se ustrezno odziva. To v povezavi z natančno usklajeno strategijo prestavljanja omogoča prihranek goriva do 5 %1066.

Detail Zoom image

MirrorCam1, 271, 287.

Opcijska kamera MirrorCam je v nasprotju z ogledali optimalno zaščitena pred umazanijo ter optimizira aerodinamiko in vidljivost na območju stebričkov A. Samodejna osvetlitev/zatemnitev slike na zaslonu pri šibki svetlobi. Pomožne črte na zaslonu in poseben pogled za manevriranje pomagajo oceniti razdalje. Manjša širina vozila v primerjavi z običajnimi ogledali. V ovinkih ostane celoten polpriklopnik v vidnem polju.

Detail Zoom image

Sideguard Assist248, 2020/Active Sideguard Assist248

Sideguard Assist248, 2020 in Active Sideguard Assist248 lahko vozniku pomagata pri zavijanju ali menjavi voznega pasu z zaznavanjem premikajočih se in mirujočih predmetov v opozorilnem območju na desni strani ali v zadnjem zavoju v določenih situacijah201, 211 ter lahko v primeru nevarnosti vizualno in akustično opozorita voznika.

Detail Zoom image

Mercedes-Benz Uptime.

S storitvijo Mercedes-Benz Uptime zasledujemo jasen cilj: stalno zmanjševanje števila nenačrtovanih okvar vozil, načrtovanje popravil in s tem povečanje razpoložljivosti vaših vozil.

Detail Zoom image

Active Brake Assist 5285, 149.

Peta generacija podpira voznika tako, da mu pod optimalnimi pogoji znotraj sistemskih meja omogoča zaviranje s polno silo pred stoječimi ali premikajočimi se predmeti ter delno zaviranje ali zaviranje s polno silo pred premikajočimi se pešci, ter tako omili ali popolnoma prepreči nezgode.

Popolno izdelan za gradnjo.

Popolno izdelan za gradnjo.

Dinamičen, robusten, učinkovit: S tretjo generacijo motorja OM 471 ste vi in vaš tovornjak pripravljeni na gradbišče.

Več o OM 471
Robustnost

Robustnost

Že voznikove kabine, prilagojene potrebam uporabe, odražajo vso robustnost in obremenljivost Arocsa. V trpežnem, izredno robustnem ohišju voznikove kabine in v atletski, močni izvedbi.

Učinkovitost

Učinkovitost

Združuje, kar sodi skupaj: RoadEfficiency združuje nizke skupne stroške z visoko varnostjo in gospodarnostjo vozila. Za še učinkovitejši transport.

OM 471

OM 471

Do štiri odstotke manjša poraba goriva – tretja generacija motorja OM 471 se ponaša z velikim potencialom prihranka. Kot tudi z občutno povečanim voznim udobjem.

Zanesljivost

Zanesljivost

Pri izdelavi naših tovornih vozil vedno upoštevamo najstrožje standarde kakovosti: zahteve prakse. Ali na kratko: vas.

Tehnični podatki

Tehnični podatki

Z varčnimi, zanesljivimi motorji Euro VI ter 10 različicami voznikove kabine ima vozilo Arocs odgovor na vsako vprašanje.

Odlike in druga dejstva

Odlike in druga dejstva

Arocs z originalno dodatno opremo Mercedes‑Benz Trucks in posebnimi industrijskimi koncepti vozil ponuja široko paleto individualnih možnosti oblikovanja in posebno veliko nosilnost za ekstremne obremenitve.

Navzgor