Predictive Powertrain Control
Actros L

Predictive Powertrain Control

Preprosto boljša vožnja – s Predictive Powertrain Control.

Predictive Powertrain Control vključuje vozne načine ter zavoro, ki se ne obrablja, in napredni Top Torque1070. Poleg tega prepozna voznikovo željo za zavijanje in pravočasno uvede fazo EcoRoll.

Pregled prednosti.

  • Do 5 %1066 manjša poraba goriva v serijski opremi
  • Zaznavanje poteka ceste, kot so spusti, klanci, križišča in krožišča
  • Avtomatizacija časa preklopa, izbire prestave in nastavitve hitrosti v tempomatu
  • Vključitev nastavitev, odvisnih od prometa, in asistenta za prepoznavanje prometnih znakov
  • Uporabno tudi na podeželskih cestah, ne le avtocestah
Content predictive powertrain control 04

Suverenost in varčnost. Serijski sistem Predictive Powertrain Control (na podobni sliki) lahko pomaga vozniku in prispeva k manjši porabi goriva na podeželskih cestah.

Na strmem klancu, pred grebenom, pri speljevanju po klancu navzdol, v globelih ali na ravnini - s pomočjo satelitsko podprte navigacije in natančnih zemljevidov 3D lahko sistem Predictive Powertrain Control pravočasno zazna bližajoče se vozne razmere in deluje previdno. V ta namen sistem Predictive Powertrain Control stalno določa kinetično energijo vozila in jo lahko uporabi na primer pred grebeni ali na ravni cesti za faze EcoRoll, ki lahko zmanjšajo izgube zaradi zračnega upora in prihranijo gorivo. Poleg tega lahko sistem zagotovi, da je zaporedje prestavljanja prilagojeno prihajajočim voznim razmeram, na primer manj prestav in večje skoke pri prestavljanju.

Poleg tega lahko inteligentna integracija sistema Predictive Powertrain Control z nastavitvijo indikatorja na primer prepozna zahteve za zavijanje in sproži fazo zavijanja, ki varčuje z gorivom, ter integrira povečan najvišji navor1070 v vozna načina Standard in Power.

Vse slike so informativne narave in se lahko razlikujejo od konfiguracij, ki jih je mogoče naročiti. Mogoče so spremembe.

Content predicitve powertrain control 01 RET

Pravi program za vsako vozno situacijo: izbirate lahko med možnostmi Standard, Economy, Fleet in Power. Zajete pa so tudi posebne zahteve, kot so Offroad, Heavy, Municipal in Fire.

Tudi v ustreznem voznem programu lahko voznik vedno izbira med štirimi načini vožnje1068 – serijsko sta na voljo varčna načina A in A, ki ju dopolnjujeta še samodejni in ročni način vožnje.

Navzgor