Udobje pri delu in vožnji
Actros L

Udobje pri delu in vožnji

Rezultat je najboljša možna ergonomičnost in inovativna tehnologija.

Vozno in delovno udobje sta v tovornem vozilu veliko več kot le razkošje. To je naš odgovor na povečane zahteve v tranzitnem prometu in težkem dostavnem transportu, ki zagotavlja prijetne delovne in vozne razmere v tovornem vozilu.

Sodoben, ergonomičen, praktičen in spodbujajoč, hkrati pa tudi spodbuja učinkovitost. Ne glede na to, ali ste voznik ali podjetnik – o nečem smo prepričani: delovni prostor v Actrosu L vas bo navdušil. Vozniku ponuja najboljše možne delovne in vozne razmere. Z inteligentno povezavo s centralo in logističnimi procesi prispeva k še boljšemu delovanju.

Pregled prednosti.

 • Večje udobje s sistemom MirrorCam271, 287, elektronsko parkirno zavoro in kokpitom Multimedia Cockpit, interactive
 • Active Drive Assist 2287, 248, 284, na voljo za nekatera vozila Actros, za aktivno razbremenitev voznika in večjo vozno varnost
 • Preprosto rokovanje in upravljanje različnih funkcij vozila in nadgradenj prek sekundarnega večdotičnega prikazovalnika262
 • Navigacija za tovorna vozila Mercedes-Benz262, 244 in asistent za prepoznavanje prometnih znakov287, 262, 244
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image
Detail Zoom image

Multimedia Cockpit, interactive.

Interaktivni multimedijski kokpit je nadgradnja multimedijskega kokpita. Primarni prikazovalnik je velik 30,5 cm (12,3 palca), izbirate pa lahko med dvema modeloma prikazovalnika. Poleg tega vsebuje navigacijski sistem, asistenta za prepoznavanje prometnih znakov in sistem Remote Online za krmiljenje različnih funkcij vozila prek pametnega telefona.

Detail Zoom image

Večfunkcijski volan, tipke za upravljanje na dotik262.

Večfunkcijski volan s tipkami za upravljanje na dotik Touch Control Buttons262 poveča delovno in upravljalno udobje.

Detail Zoom image

Gumb za zagon/zaustavitev motorja.

Za zagon motorja s tipko za zagon/zaustavitev motorja zadostuje že, da je komfortni ključ v voznikovi kabini.

Detail Zoom image

Elektronska parkirna zavora s funkcijo HOLD; sistem Trailer Stability Assist (pomoč pri stabilnosti prikolice).

Elektronska parkirna zavora s funkcijo HOLD združuje lažje upravljanje, več udobja in večjo varnost. Dodatno varnost zagotavlja sistem Trailer Stability Assist: Z zmernim zaviranjem preventivno stabilizira prikolice/polpriklopnike v morebitnih kritičnih voznih razmerah.

Detail Zoom image

Zvočni sistem.

Prvovrsten zvok in optimalen prostorski zvok v voznikovi kabini. Zvočni sistem vključuje skupno 7 + 1 zvočnik in zagotavlja popolno zvočno izkušnjo v formatu Dolby Digital 5.1 ter bogat zvok tudi v nizkem frekvenčnem območju od frekvence 20 Hz. Nizko-/srednjetonski zvočniki v primerjavi s serijskimi širokopasovnimi zvočniki omogočajo kakovostnejše predvajanje visokih tonov in basov.

Detail Zoom image

Navigacijski sistem in asistent za prepoznavanje prometnih znakov287, 244, 262.

V povezavi z navigacijo za tovorna vozila za dinamično vodenje, specifično za tovorno vozilo, in Live Traffic Information je serijski tudi asistent za prepoznavanje prometnih znakov. Navigacijski podatki so prikazani na sekundarnem večdotičnem zaslonu.

Za večje vozno, delovno in upravljalno udobje je Actros L opremljen s sistemom Multimedia Cockpit, interactive. Barvni zaslon z visoko ločljivostjo (30,5 cm/12,3'') je zamenjal običajni kombinirani inštrument in ponuja jasen prikaz vseh informacij o vožnji in vozilu. Dopolnjuje ga zaslon na večkratni dotik (26 cm/10,25 palca) v desnem delu armaturne plošče.

Pregled prednosti.

 • Integriran radijski sistem Infotainment, na željo radio Digital Audio Broadcasting (DAB/DAB+) in zvočni sistem.
 • Opcijska komfortna telefonija, brezžično polnjenje262
 • Nov ključ, sistem za udobno zapiranje
 • Aplikacija Remote Online & Remote Truck za upravljanje številnih funkcij vozila s pametnim telefonom
 • Večnamenski ključ1
 • Opcijske aplikacije Fleetboard244, 262 za preprostejše upravljanje in povečano delovno udobje

Vse slike so informativne narave in se lahko razlikujejo od konfiguracij, ki jih je mogoče naročiti. Mogoče so spremembe.

S funkcijo Remote Online lahko mobilno napravo, na primer voznikov pametni telefon, povežete z omrežjem vozila.

S priloženo aplikacijo Remote Truck 2.0 lahko voznik na razdalji 25 metrov preverja ali nadzoruje široko paleto funkcij vozila. Od napolnjenosti goriva prek tlaka v pnevmatikah do radijskih nastavitev in notranje razsvetljave.

Content working drive comfort 12

 

Actros L ima že serijsko vgrajen radijski informacijsko-razvedrilni sistem. Poleg tega je na voljo tudi digitalni radio z Digital Audio Broadcasting (DAB+). Za integracijo zunanjih naprav so na voljo različne možnosti povezave.

Content working drive comfort 07

Induktivno držalo za mobilni telefon trenutno ni na voljo.

 

 

 

Z digitalnim sprejemnikom je poleg običajnih radijskih programov mogoč sprejem tudi prizemnih digitalno predvajanih programov DAB- in DAB+. Glede na državo je na voljo velika izbira drugih kanalov v kakovosti CD-jev. Nadaljnje prednosti so odlične lastnosti sprejema in dragocene dodatne informacije, na primer o radijskem programu.

Multimedijski radio Touch s 17,7-centimetrskim barvnim prikazovalnikom je mogoče intuitivno upravljati prek zaslona na dotik in ponuja številne funkcije za udobje. Sem sodijo vmesnik Bluetooth za prostoročno telefoniranje in avdiopretočne vsebine ter udoben priklic vsebin pametnega telefona z Apple CarPlay in MirrorLink.

Fleetboard ponuja individualne telematske rešitve, ki pomagajo zmanjšati stroške in povečati produktivnost. Za uporabo celotnega obsega storitev Fleetboard so na voljo namizne rešitve/rešitve za stranke ter različne aplikacije za Android in iOS.

Izvedite več o aplikacijah Fleetboard in poiščite rešitev za znižanje stroškov in povečanje produktivnosti po vaši meri.

Komfortni zračno vzmeteni sedež4 ima nov vzorec tkanine ter ga je mogoče nastavljati individualno in ergonomsko. Pnevmatsko nastavljanje višine, nastavljanje nagiba in globine sedežne blazine, spuščena omarica sedeža za še večje območje nastavitev in integrirani vzglavnik so dodatne prednosti komfortnega vzmetenega sedeža. Na voljo sta tudi po višini nastavljiv 3-točkovni samodejni varnostni pas in ogrevanje sedeža.

Tudi opcijsko dobavljiv klimatizirani vzmeteni voznikov sedež je prekrit z novo, tudi na pogled visokokakovostno tkanino. Tako kot pri komfortnem vzmetenem sedežu je mogoče omarico sedeža spustiti za še večje območje nastavitev. To poskrbi za izjemno prijetno in udobno sedenje. Aktivni prezračevalni sistem v naslonjalu in sedalu zmanjšuje segrevanje in vlago klimatiziranega vzmetenega sedeža. Številne individualne možnosti nastavitev ter integrirana naslona za roki in ogrevanje sedeža ponujajo najboljše ergonomske pogoje.

Actros l working drive comfort seats

 

 

 

 

Content working drive comfort seats 02
Content working drive comfort seats 03

Gretje in klimatsko napravo, ki omogočata prijetno zračenje brez prepiha, odlikuje spontan odzivni čas. Nova zvočna in termična izolacija prinašata občutno povečanje udobja med vožnjo in med počitkom.

Pregled prednosti.

 • Inovativna naprava za gretje in klimatizacijo z uravnavanim dotokom zraka ter uporaba preostale toplote
 • Samodejna klimatizacija1 in klimatska naprava na mestu1 za še večje udobje
 • Inovativni izkoristek preostale toplote
 • Opcijsko toplovodno dodatno ogrevanje204 za motor in/ali voznikovo kabino218

MBTO content finance leasing 03

Slike služijo samo kot primer in morda ne prikazujejo dejanskega in aktualnega stanja originalnih vozil. Za več informacij se obrnite na svojega trgovca Mercedes-Benz Truck.

Navzgor