eMobility

eConsulting

Korak za korakom do eMobility.

Nova storitev eConsulting je tristopenjska ponudba svetovanja, ki zagotavlja vse potrebne rešitve za eActros: od prvega svetovanja do začetka uporabe. Ekipa nacionalnih strokovnjakov in mednarodnih strokovnjakov vas celostno spremlja na vaši poti do eMobility in po korakih do prihodnosti brez izpustov CO₂.

V ta namen se bo pripravil koncept, prilagojen vašemu dvorišču. Z določenimi ukrepi bodo analizirani vsi povezani stroški. Na koncu sledi uvedba v obliki integracije v delovne procese.

E consulting content step 01

Analiza poti.

Začetna točka za koncept elektrifikacije vašega centra je analiza poti vašega voznega parka. To je osnova za vse nadaljnje odločitve in ukrepe v procesu svetovanja za eMobility.

Na spletni strani eTruck Ready lahko preverite, ali so vaše poti primerne za vozilo eActros. Z nastavitvijo različnih parametrov, vključno z nadgradnjo, nosilnostjo ali temperaturo okolice, lahko preprosto primerjate poti vaših klasičnih tovornjakov z zbranimi podatki vozila eActros.

Na spletni strani eTruck Ready lahko v udobju svojega računalnika preverite, ali je vozilo eActros primerno za vaše poti.

Preizkusite, kako so vaše dnevne poti primerne za eTruck Ready:

E consulting content route analysis

Polnilna infrastruktura.

Uporaba vaših vozil določa optimalen način polnjenja in potrebno polnilno infrastrukturo, vključno s programskimi in strojnimi rešitvami. V celotnem procesu vas Mercedes-Benz Trucks podpira s svojim strokovnim znanjem in potrebnimi orodji - od priključitve na električno omrežje, načrtovanja polnjenja do upravljanja polnjenja.

Za uporabo v težkem dostavnem prometu v urbanem prostoru je posebno primeren Depot Charging, torej polnjenje na lastnem dvorišču. Vozilo se pri tem v eni izmeni optimalno uporablja in se počasi povsem napolni prek noči na dvorišču, šele ko tovornjak ni več v uporabi.

Če je vaše vozilo eTruck v uporabi 24 ur na dan, morate uporabiti druge načine polnjenja. Pri Opportunity Charging svoj tovornjak napolnite na različnih lokacijah, npr. med časom parkiranja za raztovarjanje. Čas polnjenja tukaj znaša od 30 do 90 minut. Za to vrsto uporabe mora biti na voljo ustrezna polnilna infrastruktura na več dvoriščih ali nakladalnih in razkladalnih mestih.

E consulting content step 02

Na podlagi prepoznanih ukrepov so vsi povezani stroški in možna podpora skupaj s strokovnjaki za storitev eConsulting pregledno šifrirani, analizirani in optimizirani.

Z našo lastno programsko opremo Daimler lahko po vsej Evropi prepoznate morebitne spodbude oziroma prednosti za vašo spremembo. Za vozila na električni pogon in ustrezno polnilno infrastrukturo so to konkretne koristi v obliki nepovratnih sredstev, davčnih olajšav/oprostitev in posojil. K temu lahko dodamo prednosti, kot so manjši cestninski stroški, nižji stroški za registracije vozil ali izjeme prepovedi prometa v mestnih središčih. Pri ocenjevanju konkretnega razmerja med stroški in koristjo ter obširnem naročilu vam naši strokovnjaki z veliko odgovornostjo stojijo ob strani.

E consulting content cost analysing
E consulting content step 03

Zdaj se lahko premaknemo v fazo izvajanja. Tukaj so vsi potrebni postopki integrirani v operativno delovanje. Da bi prehod potekal nemoteno, vam in vašim zaposlenim svetujemo in jih usposabljamo o integriranih programskih rešitvah, kot je naš inteligentni sistem za upravljanje polnjenja, ter o energijsko varčni vožnji, aktivno pa vam pomagamo tudi na druge načine. Naša obsežna ponudba usposabljanj je namenjena tako voznicam in voznikom kot tudi upravljavcem voznih parkov.

Voznice in vozniki se seznanijo z vsemi pomembnimi informacijami za upravljanje. Vključeno je: polnjenje vozil eActros, okolju prijazna vožnja, ki lahko prispeva k daljšemu dosegu, baterijam prijazna vožnja, ki lahko podaljša življenjsko dobo baterije, in optimizirano polnjenje za čim večjo izkoriščenost polnilne infrastrukture.

Upravitelji in vodje voznega parka so deležni izobraževanja o tehničnih posebnostih vozil eActros in ravnanju z visokonapetostnimi vozili, za povečanje njihove učinkovitosti in organizacijskih vpletenosti. Poleg tega dobijo vpogled v poglede voznic in voznikov.

Navzgor