eActros in njegove storitve
eMobility

eActros in njegove storitve

Več kot le tovornjak.

Trajnosten, usmerjen v prihodnost, inovativen in tih: To je prvi popolnoma električni tovornjak družbe Mercedes‑Benz Trucks. Toda eActros je več kot le tovornjak. Je del integrirane rešitve, ki poleg električnega tovornjaka s klasičnimi storitvami vključuje tudi novo storitev eConsulting in inovativne digitalne rešitve. Vse to zato, da bi se približali lokalnemu cilju ničelnih emisij.

Z eActros 300 Tractor se bo razširil portfelj lokalnih težkih dostavnih vozil z ničelno emisijo CO₂ v urbanem okolju. Kot del integrirane rešitve eActros tudi vlačilec za priklopnik eActros 300 omogoča brezhibno preobrazbo voznega parka v vozila z lokalno ničelno emisijo.

Vozilo eActros je na voljo v dveh različicah s tremi ali štirimi baterijami. Vsaka od teh posebnih litij-ionskih baterij je resnično močna, saj njena nameščena zmogljivost znaša približno 112 kWh3005. To pomeni skupno zmogljivost baterij približno 3363004 oziroma 448 kWh3004. Ta energija omogoča premagovanje razdalj do 330 km3006 oziroma do 400 km3002, čeprav je natančen doseg med drugim odvisen od topografije, obnašanja voznika, zunanje temperature, polnjenja in nadgradnje. Vozilo eActros je zaradi svoje dobre vzdržljivosti namenjeno za težke distribucijske prevoze v urbanih območjih.

Simulirajte uporabo v kalkulatorju dosega.

EActros content reach
EActros content charging

Bencinska črpalka postane polnilna postaja. Zaradi standardiziranega sistema polnjenja je postopek polnjenja vozila eActros kar najbolj intuitiven: nastavite elektronsko parkirno zavoro, odklenite vozilo, priključite vtič CCS Combo 2 v polnilno vtičnico vozila (samodejno se zaklene) in postopek polnjenja se lahko začne!

Z močjo polnjenja 160 kW traja nekaj več kot eno uro, da se z 20 na 80 % (s tremi baterijami) ali približno uro in pol (s štirimi baterijami) vrnete na cesto.3009 Povprečni čas polnjenja je med drugim odvisen od zunanje temperature in temperature vozila, stopnje napolnjenosti baterij in polnilne moči polnilne postaje. Če želite končati polnjenje s tokom, morate pritisniti gumb za zaustavitev ob polnilni vtičnici in odkleniti vozilo.

Pano eActros tractor

Samoumevno je, da je eActros serijsko opremljen s preizkušenimi asistenčnimi sistemi Mercedes-Benz Trucks za podporo voznicam in voznikom, zlasti pri uporabi v mestih: od asistenta za nadzor stabilnosti, asistenta za ohranjanje voznega pasu, asistenta za nadzor pozornosti in asistenta za zavijanje do aktivnega zavornega asistenta 5, sistema za kontrolo tlaka v pnevmatikah in sistema za nadzor prevračanja.287 Voznikova kabina je opremljena tudi z novim javljalnikom požara in alarmnim sistemom, ki voznika v primeru nesreče pravočasno opozori. S tem želimo delo v težkem, mestnem dostavnem prometu narediti varno in učinkovito.

Dodatno so vse različice eActros serijsko opremljene z zakonsko predpisanim sistemom Acoustic Vehicle Alert System. To je zvočni opozorilni sistem, ki pri hitrostih do 60 km/h obvešča udeležence v prometu o vozilu. To lahko zagotavlja večjo varnost.

EActros content safety
General Safety Regulation.

General Safety Regulation.

Z novimi zahtevami uredbe o splošni varnosti GSR (General Safety Regulation) bodo od leta 2024 pravni standardi za večjo varnost v cestnem prometu zavezujoči po vsej EU. Naši tovornjaki Mercedes‑Benz Trucks ne izpolnjujejo le teh zahtev že danes – z dodatnimi tehnologijami zagotavljajo še več varnosti.

Več o asistentih

Specifična e-os Mercedes‑Benz Trucks z dvema motorjema, 330 kW stalne moči in 400 kW največje moči zagotavlja takojšnje in močno pospeševanje. To neverjetno doživetje vožnje podpirata menjalnik z dvema prestavama in nizko težišče.

S serijsko vgradnjo multimedijskega kokpita in sistema MirrorCam, izjemno nizko stopnjo hrupa v kabini in nizkimi vibracijami (ker ni motorja pod kabino), sta vožnja in delo v vozilu eActros kolikor mogoče sproščena in brez stresa.

V primeru servisa vas bo servisni partner Mercedes‑Benz Trucks profesionalno oskrbel - v delavnici, na kraju samem pa bo za to poskrbela naša storitev OnRoadService.

Visoka izkoriščenost vozila in popoln nadzor nad vsemi servisnimi stroški po ugodnih cenah – servisna pogodba za storitev Mercedes‑Benz Trucks Complete z Mercedes‑Benz Trucks Uptime vam prinaša prilagojen paket storitev. Pri tem se uporabljajo samo originalni deli Mercedes‑Benz Trucks, kar lahko prispeva k ohranjanju vrednosti vašega tovornjaka.

Mercedes‑Benz Trucks Complete v kombinaciji z Mercedes‑Benz Trucks Uptime: Vaš paket za brezskrbnost!

Vaš paket za brezskrbnost.

  • Nadzor vseh servisnih stroškov
  • Obsežen paket storitev za vsa dela v delavnici, vključno z obrabnimi deli
  • Samo originalni deli Mercedes‑Benz Trucks
  • Spremljava in podpora koordinacije terminov do preverjanja računov
  • Inteligentna povezava z Mercedes‑Benz Trucks Uptime
  • Posebej privlačni mesečni obroki
  • Časi veljavnosti servisne pogodbe do 6 let in do 360.000 km, odvisno od opreme vozila

Poleg zakonsko predpisane garancije Daimler Truck nudi časovno razširjeno garancijo3007 za pogonski sklop in visokonapetostno baterijo.

Vozilo eActros se ne sme skrivati pred našim običajnim vozilom Actros. Tako svojim strankam glede »rabljenih tovornih vozil« ponujamo prek naše preizkušene trgovine TruckStore tudi za eActros privlačne ponudbe Buy-back.

EActros content truckstore

Za podrobnejše informacije o vozilu eActros in ustreznih možnostih se obrnite na prodajalca vozil Mercedes‑Benz Trucks.

 
Primerjava izbranih
modelov eActros.
Maks. Dolžine vozila 9.300 mm 6.150 mm
Širina 2.500 mm/aluminijasta platišča 2.550 mm 2.500 mm/aluminijasta platišča 2.550 mm
Model vozila 983.003 983.493
Medosna razdalja 5.500 mm 4.000 mm
Dovolj. skupna masa 19 t 19 t (40 t)
Nosilnost brez nadgradnje 10,6 t pribl. 10,4 t
Voznikova kabina/motorni tunel M Classic Space/motorni tunel 170 mm M Classic Space/motorni tunel 170 mm
Osna obremenitev (zračno vzmetenje) 8,0/11,5 8,0/11,5
Moč motorja (maks./kont.) 400/330 kW 400/330 kW
Moč motorja PTO – nizka moč Maksimalna moč: 32 kW (pri 50 % napolnjenosti baterij); nadalj.: 20 kW (pri 50 % napolnjenosti baterij) Trenutno v razvoju
Moč motorja PTO – visoka moč Maksimalna moč: 52 kW (pri 50 % napolnjenosti baterij); nadalj.: 30 kW (pri 50 % napolnjenosti baterij) Trenutno v razvoju
Maks. hitrost 89 km/h 89 km/h
Menjalnik 2 prestavi (+2 vzvratni prestavi) 2 prestavi (+2 vzvratni prestavi)
Baterije Litij-ionske visokonapetosne baterije Litij-ionske visokonapetosne baterije
Število paketov baterij 3 3
Doseg Do 330 km3006 Do 220 km3013
Skupna kapaciteta baterij: 336 kWh3004 s 3 paketi (vsak 112 kWh) 336 kWh3004 s 3 paketi (vsak 112 kWh)
Moč polnjenja Maks. 160 kW Maks. 160 kW
Čas polnjenja3009 20-80 %: ~ 1h 15 min 20-80 %: ~ 1h 15 min

Li-Ion – UN 38.3.

UN 38.3 Povzetek preskusa.
Proizvajalci in distributerji celic ali baterij, ki vsebujejo litij in so izdelane po 30. juniju 2003, zagotovijo povzetek preskusa iz odstavka 38.3.5 pododdelka 38.3 dela III Priročnika o preskusih in merilih. Na tej strani boste našli ustrezne povzetke preizkusov za vaša vozila Mercedes‑Benz Trucks. Dodatne informacije o nevarnih snoveh so na voljo na spletnem mestu »Upravljanje nevarnega blaga in nevarnih snovi«.

Baterije za električno omrežje v vozilu in e baterije.
Tukaj je na voljo povzetek preizkusa UN 38.3, ki ga potrebujete za transport vaših vozil Mercedes‑Benz Trucks z litij-ionsko tehnologijo.

Prenesite certifikat o testiranju

Navzgor