eMobility

Digitalne rešitve

Nič za mirovanje.

Če želite priti daleč, ne smete stati na mestu. Zato svoje delo vedno razvijamo naprej in ga usmerjamo glede na določen cilj: Vaše delo je preprostejše, učinkovitejše in bolj povezano - ne glede na to, ali sedite za volanom ali pisalno mizo.

Voznice in vozniki lahko pri svojem delu izkoristijo predvsem popolnoma povezan večpredstavnostni kokpit, ki je s svojimi funkcijami za e-izdelke in novim dizajnom izdelan v skladu z inovativno tehnologijo. Standardno prikazuje na primer doseg v razdalji in času ter trenutno in povprečno porabo v kWh/100 km, vendar se lahko tudi individualizira. Prek portala Mercedes-Benz Truck App se lahko vključijo aplikacije, kot so aplikacije TruckTraining ali aplikacije za upravljanje voznega parka.

Digital solution content digital cockpit
Digital solution content fleetboard portal 2022

Portal FleetBoard je vir digitalnih rešitev, ki naj bi poenostavil delo upraviteljic in upraviteljev voznih parkov. Na portalu so na voljo vse storitve, posebej prilagojene za delo v in za storitev eActros. Te obsegajo: Mercedes‑Benz Trucks Uptime, Logbook, Mapping in Fleetboard Charge Management. Vse za najboljši izkoristek vašega voznega parka!

Tudi voznice in vozniki novega vozila eActros se lahko zanesejo na storitve Mercedes‑Benz Trucks Uptime.

Inteligentni sistem zajema vse pomembne podatke o vozilu - od tlaka v pnevmatikah prek motorja in zdaj tudi do stanja baterije. V zvezi s tem je bil sistem Mercedes‑Benz Trucks Uptime že razširjen na več kot 100 posebnih pravil za e-izdelke, ki stalno spremljajo na primer procese polnjenja ali napetostne krivulje v povezavi z visokonapetostno baterijo. Poleg tega so na voljo informacije prek novega portala za stranke v oblaku.

S povezovanjem vozila, servisa Mercedes‑Benz Trucks in transportnih podjetij je mogoče načrtovati obiske delavnice in preprečiti nepredvidene izpade.

Digital solution content mb uptime
Digital solution content charging

Fleetboard Charge Management omogoča celovit pregled vseh interakcij med vašimi vozili eTrucks in lastnimi polnilnimi postajami v podjetju, da boste vseskozi ohranjali nadzor. Ne glede na to, ali gre za stanje baterije, stanje napolnjenosti, preostali čas polnjenja ali zgodovino polnjenja: Popolna preglednost polnilnega omrežja pomaga bolje razumeti in optimizirati način polnjenja vašega vozila eActros in celotne infrastrukture. Orodje za načrtovanje omogoča vnaprejšnje usklajevanje polnjenja in nemoteno vključevanje postopkov polnjenja v obstoječe procese. Določite lahko tudi individualne nastavitve, kot so čas odhoda in želena stopnja napolnjenosti baterije.

Zahvaljujoč podatkom v realnem času lahko oddaljeno spremljate stanje svojega vozila in po potrebi posredujete s pomočjo. Ogledate si lahko, kje se nahajajo vaša vozila, in pridobite pomembne podatke o vozilu, kot so trenutno stanje napolnjenosti ali stanje baterije. Vse samo z enim klikom, intuitivno in jasno pripravljeno!

Digital solution content mapping
Digital solution content logbook

Z digitalnim dnevnikom voženj nikoli ne izgubite pregleda nad celotno sliko. Omogoča pregled celotne zgodovine vseh voženj vozila in hitrejše prepoznavanje korelacij. Pomaga razbrati, kaj je za eTruck še posebej pomembno, in jasno prikazuje, kako je potekala posamezna vožnja. Vsakodnevna rutina tovornjaka je tukaj razdeljena na tri glavna stanja: vožnjo, mirovanje in polnjenje. Jasni podatki o hitrosti vožnje, skupni teži, nadmorski višini ali temperaturi omogočajo vsakodnevno ugotavljanje izkoriščenosti, težav in možnosti optimizacije za posamezno vozilo. Podrobne možnosti filtriranja omogočajo upravljavcem voznih parkov, da podatke organizirajo glede na posamezna merila in jih posredujejo z ustreznimi obvestili.

Portal Mercedes-Benz Truck App je tržni prostor za vse aplikacije, zaradi katerih so vaši tovornjaki še bolj zmogljivi. Tako lahko vsako vozilo v realnem času pripravite za določeno uporabo. Nove aplikacije in delovne postopke, kot je npr. aplikacija TruckTraining, lahko namestite na tovornjak neposredno s portala. Njihov namen ni le olajšati vsakodnevno delo voznic in voznikov, temveč tudi povečati učinkovitost celotnega voznega parka.

Digital solution content truck app portal
Digital solution content eActros night
Navzgor