Novice

Dobrodošli v našem medijskem središču, kjer so vam poleg sporočil za medije na voljo tudi ostale korporativne vsebine iz sveta gospodarskih vozil in prevozništva. Transparentna in odprta komunikacija je za nas zelo pomembna zato medijem in drugim zainteresiranim javnostim redno posredujemo najnovejše informacije o našem podjetju, gospodarskih vozilih, ki jih zastopamo, storitvah in družbeno odgovornih projektih.

Ste medijski predstavnik, bloger ali spletni vplivnež?
Številne informacije povezane z gospodarskimi vozili Mercedes-Benz ter pripadajočimi transportnimi rešitvami boste našli na naših spletnih straneh. Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za odgovore na dodatna vprašanja, organizacijo testnih voženj in intervjujev ter izvedbo morebitnih skupnih projektov.

Stranke in ljubitelji težkih tovornih vozil in avtobusov Mercedes-Benz.
Imate vprašanje o naših gospodarskih vozilih ali storitvah? Želite z nami deliti vaše izkušnje in/ali predloge? Tukaj smo, da vam pomagamo in se veselimo vašega sporočila!

Kontaktna oseba za medije

Tanja Činč
T: 031 385 815
tanja.cinc@autocommerce.si

12 04 2024 Novi kompetencni center za baterije autocommerce novice

Emil Frey Slovenija  |  12. april 2024  

Skupina Emil Frey je že v začetku leta 2024 napovedala investicijo v višini 15 milijonov evrov za nov prodajno-servisni center za gospodarska vozila Mercedes-Benz. Z dodatnimi vložki v kompetenčni center za baterije in s prenovo servisa za gospodarska vozila tako nadaljuje s svojo zavezanostjo k ambicioznim ciljem, ki bodo pomembno prispevali k oblikovanju prihodnosti mobilnosti.

»Z izjemnim ponosom naznanjamo odprtje kompetenčnega centra za baterije osebnih in gospodarskih vozil ter prenovljenega servisa gospodarskih vozil Mercedes-Benz. Ta korak pomeni začetek nove dobe v sektorju mobilnosti, ki združuje tradicijo z inovativnostjo. V skupini Emil Frey smo predani zagotavljanju vrhunskih storitev in rešitev, ki so v koraku s časom in potrebami naših strank. Verjamemo, da bo kompetenčni center za baterije prispeval k bolj zeleni in učinkoviti prihodnosti transporta in še dodatno utrdil naš položaj v industriji.« Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey za Slovenijo. 

»Z odprtjem kompetenčnega centra za baterije se odločno podajamo v prihodnost mobilnosti, pri čemer smo opremljeni za soočanje z vsemi izzivi, ki jih le-ta prinaša. Obenem prenova servisa gospodarskih vozil Mercedes-Benz našim strankam in voznikom obljublja izjemno in sodobno servisno izkušnjo.«
Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce.


Kompetenčni center za baterije – pripravljeni na prihodnost 
Aprila je odprl vrata kompetenčni center za baterije, ki se nahaja v sklopu prenovljenega servisa gospodarskih vozil Mercedes-Benz na Baragovi 12 v Ljubljani. Novi center, ki ga upravlja podjetje Autocommerce,  nudi celovite storitve vzdrževanja in obnove litij-ionskih baterij za osebna in gospodarska električna vozila različnih znamk.  

Celovito strokovno znanje – pot do uspeha  
Kompetenčni center za baterije združuje ekipo visoko specializiranih zaposlenih z obsežnim znanjem o baterijski tehnologiji. Ti strokovnjaki so opremljeni za obravnavo številnih vprašanj od diagnostike do popravil in obnove litij-ionskih baterij obeh tipov, NMC in LFP. Zaposleni bodo pridobili zahtevane certifikate za vse avtomobilske znamke, ki jih zastopa skupina Emil Frey, vendar se ne nameravajo ustaviti pri njih. V prihodnosti imajo v načrtu usposabljanja tudi za številne druge znamke, ki niso del skupine. Prav tako je v kompetenčnem centru zaposlen usposobljen voznik za ADR prevoze, ki bo skrbel za varne prevoze, kar je zaradi nevarnosti iztoka kisline še posebno pomembno pri okvarjenih baterijah. 

FOTOGALERIJA

Sodobna izkušnja servisiranja 
Pri prenovi servisnega sprejema so posebno pozornost namenili skrbi za stranke in voznike, ki imajo odslej na voljo poseben prostor za sprostitev, kjer lahko kakovostno izkoristijo svoj prosti čas med tem, ko je vozilo na servisu. Ne le, da je prostor primeren za počitek, morda urejanje dokumentacije ali čas za kavico, ampak so voznikom na voljo tudi toaletni prostori s tušem. Tam se lahko osvežijo in uredijo, medtem ko bodo serviserji Autocommercea poskrbeli za njihovo vozilo.

Z investicijo želijo strankam in voznikom ponuditi sodobno izkušnjo servisiranja in postati njihova prva izbira, s tem pa povečati svojo konkurenčno prednost in zagotoviti dolgoročno rast. Najboljše za najboljše. 

Daimler Truck AG |  18. april 2024
 • V hali C6 / na razstavnem prostoru 451 se bo Daimler Truck predstavil s tremi komunalnimi vozili znamke Mercedes-Benz Trucks.
 • Izkusite ga lahko na večnamenskem delovnem vozilu Unimog U 430: novi operacijski sistem UNI-TOUCH.
 • Razstavljen akumulatorski električni eActros 400 s prekucnikom in opremo za zimsko službo s snežnim plugom.
 • Popolnoma električni eEconic za komunalna opravila kot šasija omogoča vpogled v arhitekturo pogona.
 • Vsa tri vozila imajo razširjene varnostne funkcije kot del GSR (Splošna varnostna uredba).

FOTOGALERIJA

Daimler Truck AG |  2. april 2024
 • Novi Actros L je mogoče naročiti od aprila 2024, proizvodnja pa se začne decembra 2024.
 • Futuristično zasnovana kabina ProCabin pomeni začetek novega obdobja za serijo Actros.
 • 80 milimetrov daljši sprednji del vozila in drugi aerodinamični ukrepi omogočajo do triodstotni prihranek goriva.
 • Učinkovitost novega vozila Actros L poleg aerodinamične voznikove kabine zvišuje tudi najnovejša generacija motorja gospodarskega vozila OM 471.
 • Vgrajeni varnostni sistemi, kot je Active Brake Assist 6 ali Active Sideguard Assist 2, presegajo zahteve uredbe o splošni varnosti.
 • Spomladi 2025 sledijo še druge novosti, na primer interaktivni multimedijski kokpit Multimedia Cockpit Interactive 2 z dodatnimi digitalnimi storitvami.
 • Tudi servisne pogodbe, na primer Mercedes-Benz Trucks Complete, vključno z Mercedes-Benz Trucks Uptime, lahko pomagajo optimizirati skupne stroške obratovanja.
 • Rainer Müller-Finkeldei, vodja razvoja tovornih vozil Mercedes-Benz: »Našim strankam želimo vedno ponuditi najboljše rešitve za vozila za vse pogonske tehnologije. Tudi klasični dizelski tovornjak bo še nekaj časa nepogrešljiv v različnih regijah sveta. Z novim vozilom Actros L smo še izboljšali številne vidike našega preverjenega paradnega konja. To se odraža že na zunaj z revolucionarno obliko voznikove kabine.«

FOTOGALERIJA

12 3 2024 Sporocilo za javnost Investicija Emil Frey Mercedes-Benz Trucks Mercedes-Benz trucks autocommerce novice
Emil Frey Automobil Holding  |  12. marec 2024  

Skupina Emil Frey, ki je leto 2023 zaključila z izjemnimi dosežki, s katerimi je dodatno utrdila svoj položaj na trgu, tudi v prihodnje odločno zasleduje ambiciozne cilje. Med prvimi večjimi projekti, ki so jih v skupini Emil Frey napovedali za leto 2024, je investicija v novo dodatno lokacijo za prodajno–servisni center gospodarskih vozil Mercedes-Benz v Občini Log - Dragomer

 • Okrepitev prisotnosti na trgu: Emil Frey bo s to investicijo, ki jo bo upravljalo podjetje Autocommerce, okrepil prisotnost na trgu gospodarskih vozil, kar skupini omogoča povečanje konkurenčnosti in dolgoročno rast.
 • Zastopane znamke: V novem prodajno-servisnem centru Mercedes-Benz bodo zastopane znamke: Mercedes-Benz, Unimog Fuso in Setra. Na voljo bodo tako tovorna vozila kot tudi avtobusi.
 • Trajnost in inovacije: Investicija prinaša nove tehnologije in trajnostna gospodarska vozila z električnim in vodikovim pogonom.
 • Infrastruktura: Na voljo bo električna polnilnica za gospodarska vozila, v prihodnosti pa tudi polnilnica za vozila na vodik.
 • Nova delovna mesta: Investicija prinaša od 30 do 50 novih delovnih mest predvsem na tehničnem področju in pomeni priložnosti za zaposlitev lokalnega prebivalstva in razvoj.
 • Družbena odgovornost: Skupina Emil Frey bo zagotovila kadrovsko štipendijo za dijaka/injo tehniške smeri, ki bo izbran/a v sodelovanju z Občino Log - Dragomer.
 • Zaključek projekta, katerega vrednost ocenjujejo na okrog 15 milijonov evrov, je načrtovan za leto 2026.

Projekt so v skupini Emil Frey predstavili skupaj z Občino Log - Dragomer, ki bo s tem dobila nova delovna mesta in priložnosti za razvoj. Ob koncu novinarske konference so predstavniki skupine Emil Frey in župan Občine Log – Dragomer zasadili drevesa, ki simbolizirajo skupno zavezanost k družbeno odgovornemu sodelovanju. Z investicijo v novo lokacijo, ki jo bo upravljalo podjetje Autocommerce, generalni uvoznik gospodarskih vozil Daimler Truck AG, želijo okrepiti prisotnost na trgu gospodarskih vozil, povečati konkurenčnost podjetja in zagotoviti dolgoročno rast.

FOTOGALERIJA

1 4 2024 Inovativne preskusne naprave za tovorna vozila Mercedes-Benz Trucks autocommerce novice
Daimler Truck AG  |  28. marec 2024
 • Inovativne preskusne naprave za tovorna vozila v kraju Wörth am Rhein
 • Analiza celotnih vozil ter posameznih komponent na večstebrnem cestnem simulatorju in v komori za klimatski preskus
 • Analize nihanja in resonance na večstebrnem cestnem simulatorju
 • Analiza obnašanja pri spreminjajoči se temperaturi in vlažnosti v komori za klimatski preskus
 • Testiranje v resničnih pogojih v vročih in hladnih klimatskih območjih

FOTOGALERIJA

27 3 2024 Tovarna vozil Mitsubishi Fuso na Portugalskem praznuje 60 obletnico autocommerce novice
Daimler Truck AG  |  27. marec 2024
 • Že več kot 40 let lokacija proizvodnje modelov FUSO Canter za evropske trge
 • Zgodovinski rekord 11.800 proizvedenih vozil v letu 2023
 • Tovarna Mitsubishi Fuso Truck Europe S.A. (»MFTE«) je eden največjih delodajalcev v regiji

FOTOGALERIJA

26 3 2024 75 let Unimoga Mercedes-Benz Trucks Mercedes-Benz trucks autocommerce novice
Daimler Truck AG  |  26. marec 2024
 • 19. marca 1949 je bilo prvi stranki predano prvo vozilo Unimog, izdelano v okviru serijske proizvodnje v tovarni Boehringer v mestu Göppingen.
 • Ta univerzalni stroj na motorni pogon so 75 let izdelovali na štirih različnih lokacijah v Nemčiji.
 • Od predaje prvega vozila Unimog jih je bilo izdelanih več kot 375.000.
 • Visoko zmogljivo terensko vozilo Unimog je še danes sinonim za terensko zmogljivost in dostopnost do odročnih lokacij.
 • Unimog zaradi nenehnega izpopolnjevanja ostaja vsestransko orodje za uporabo pri sodobnih delih.
 • Franziska Cusumano, vodja oddelka Mercedes-Benz Special Trucks: »Unimog je del zgodovine nemškega gospodarstva. Danes velja za naravnost kultno vozilo, nad katerim se navdušuje staro in mlado. Poleg tega vozilo, ki je pravi švicarski nož med gospodarskimi vozili, nenehno izpopolnjujemo, tako da ostaja, kar je vedno bilo: tehnološka mojstrovina.«

FOTOGALERIJA

13 2 2024 Varno hitro in enostavno Daimler Truck in Linde Mercedes-Benz trucks autocommerce novice
Daimler Truck AG  |  13. februar 2024
 • Daimler Truck in Linde Engineering predstavljata sLH2 tehnologijo polnjenja za tekoči vodik (t. i. subcooled liquid hydrogen).
 • V primerjavi s plinastim vodikom omogoča sLH2 večjo gostoto shranjevanja, večji doseg, hitrejše polnjenje, nižje stroške in večjo energetsko učinkovitost.
 • Družbi Daimler Truck in Linde Engineering si prizadevata vzpostaviti sLH2 kot splošni standard za polnjenje tovornjakov na vodikov pogon in s standardom ISO dajeta tehnologijo na voljo vsem zainteresiranim strankam.
 • Prva javna polnilnica sLH2 je bila odprta v mestu Wörth am Rhein, od sredine leta 2024 pa jo bodo uporabljale tudi izbrane logistične stranke za prve preskuse tovornjaka Mercedes- Benz GenH2.
 • Andreas Gorbach, član uprave Daimler Truck AG, odgovoren za Truck Technology: »Za razogljičenje prometa potrebujemo tri dejavnike: ustrezne tovornjake na baterijski in vodikov pogon, potrebno infrastrukturo ter stroškovno enakost med vozili brez emisij in dizelskimi vozili. Danes dosegamo pomemben mejnik na področju vodikove infrastrukture: zahvaljujoč standardu sLH2 je polnjenje z vodikom tako enostavno kot polnjenje z dizelskim gorivom – v približno 10 do 15 minutah je rezervoar poln za doseg več kot 1000 km.«
 • Jürgen Nowicki, izvršni podpredsednik družbe Linde plc in direktor družbe Linde Engineering: »Tekoči vodik sLH2 znatno poveča učinkovitost sistemov za polnjenje z vodikom. Zaradi te in drugih prednosti je sLH2 praktična, CO2-nevtralna alternativa polnjenju dizelskega goriva v težkem tovornem prometu. Tehnologija, ki smo jo razvili skupaj z Daimler Truck, utira pot razširjeni infrastrukturi za točenje goriva, na katero se danes zanašajo logistične verige.«

FOTOGALERIJA

30 1 2024 Stacionarni hranilnik elektrike akumulatorji avtobusov eCitaro
Daimler Buses  |  29. januar 2024
 • Prvič drugo življenje za rabljene akumulatorje električnih avtobusov iz popolnoma električnega mestnega avtobusa Mercedes-Benz eCitaro
 • Od pilotnega projekta do nadgradljive serijske rešitve: integracija pogonskih akumulatorjev kot zbiralnika energije v usmerniški postaji GUW+ podjetja Üstra Hannoversche Verkehrsbetriebe AG
 • Skupno napajanje z energijo za električne avtobuse eCitaro in mestno železnico
 • Izboljšanje okoljske bilance in gospodarnosti modela eCitaro
 • Stacionarni zbiralnik energije GUW+ je regenerativen, nastavljiv in nadgradljiv
 • Razvoj in implementacija s strani podjetij Daimler Buses in Mercedes-Benz Energy

FOTOGALERIJA

18 1 2024 Mercedes-Benz Trucks siri servisno mrezo PRIGO PE Hoce
Autocommerce  |  18. januar 2024

Autocommerce, član skupine Emil Frey in generalni uvoznik tovornih vozil Daimler Truck AG, širi servisno mrežo za tovorna vozila Mercedes-Benz Trucks v Sloveniji. V sodelovanju z dolgoletnim partnerjem, podjetjem Prigo, je v Hočah odprl nov servisni center, ki strankam ponuja celovito vzdrževanje in popravila Mercedesovih tovornjakov.

Širitev servisne mreže je posledica rasti prodaje tovornih vozil Mercedes-Benz v Sloveniji, ki je v letu 2023 dosegla rekordno število 594 prodanih vozil. S tem je Autocommerce postal vodilni ponudnik težkih tovornih vozil v Sloveniji z 22,1-odstotnim tržnim deležem. Skupno je v Sloveniji registriranih več kot 11.000 tovornih vozil Mercedes-Benz, kar pomeni, da ima vsak tretji tovornjak na slovenskih cestah na maski trikrako zvezdo. 

“Z novim servisnim partnerjem v Hočah želimo strankam še dodatno približati servisiranje tovornjakov Mercedes-Benz v Sloveniji in jim zagotoviti najvišjo kakovost storitev, ki jo pričakujejo od pooblaščenih servisov Mercedes-Benz Trucks. Prigo je naš zanesljivi partner že več kot 22 let in ima bogate izkušnje ter strokovno znanje na področju servisiranja tovornih vozil. Verjamemo, da bo novi servisni center v Hočah postal priljubljena in zaupanja vredna točka za lastnike in voznike tovornjakov Mercedes-Benz v regiji,” je ob otvoritvi povedal Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce. 

“Veseli smo, da lahko sodelujemo z Autocommerceom pri širitvi servisne mreže za tovorna vozila Mercedes-Benz v Sloveniji. Naša vizija je biti najboljši servisni partner za Mercedesove stranke in jim nuditi hitro, učinkovito in kakovostno storitev. Z novim servisnim centrom v Hočah bomo lahko bolje zadovoljili potrebe naših strank v tej regiji in jim ponudili vse prednosti, ki jih prinaša servisiranje pri pooblaščenem serviserju Mercedes-Benz,” je dodal Štefan Pristavec, direktor podjetja Prigo. 

9 1 2024 Poslovni rezultati 2023 Autocommerce Mercedes-Benz trucks autocommerce novice
Autocommerce  |  9. januar 2024

Autocommerce z jasnimi in ambicioznimi cilji vstopa v leto 2024

 • Zgodovinski mejnik Mercedes-Benza v Sloveniji: v letu 2023 prodanih 594 težkih tovornih vozil.
 • S tem je Autocommerce dosegel 22,1-odstotni tržni delež in postal vodilni ponudnik težkih tovornih vozil pri nas.
 • Najbolje prodajani model je Actros L, letos nagrajen tudi z laskavim nazivom Slovenski tovornjak leta 2023. V segmentu gradbeništva je najbolje prodajani model Arocs.
 • Zavidljivo stanje slovenskega voznega parka, ki predstavlja dobrih 35 tisoč tovornjakov nad 7,5 ton: četrtina vozil je mlajših od treh let. Mercedes-Benz je z dobrimi enajst tisoč tovornjaki in skoraj 33-odstotnim tržnim deležem prva znamka v Sloveniji. To pomeni, da je vsak tretji registrirani tovornjak v Sloveniji znamke Mercedes-Benz.
 • V letu 2024 začetek prodaje težko pričakovanega eActrosa 600, ki postavlja nove standarde na področju tehnologije, trajnosti, oblike in dobičkonosnosti.
9 1 2024 1 Prvi prodajni salon za tezka tovorna vozila Mercedes-Benz Trucks Mercedes-Benz trucks autocommerce novice
Autocommerce  |  9. januar 2024
 • Prvi slovenski premium salon za premium tovornjake Mercedes-Benz
 • Prvovrstne storitve in odlična izkušnja za stranke
 • Posebni primopredajni prostor za celovito nakupno izkušnjo stranke
 • V ospredju osebni stik in individualna skrb za stranke

Pri podjetju Autocommerce, članu skupine Emil Frey in generalnemu zastopniku družbe Daimler Truck AG za Slovenijo, so konec decembra lani na Baragovi ulici 10 v Ljubljani odprl prvi premium prodajni salon za težka tovorna vozila Mercedes-Benz. Gre za prvi tovrstni salon za težka tovorna vozila v Sloveniji, namenjen vsem, ki želijo zanesljive, ekonomične in inovativne transportne rešitve za svoj posel ter cenijo osebni stik, profesionalni poslovni odnos in individualno skrb za stranke.

V novem salonu lahko stranke spoznajo celotno ponudbo premium tovornjakov Mercedes-Benz in izkoristijo vrsto premium storitev, ki jih pri Autocommerceu nudijo svojim strankam. Med drugim so to servisne pogodbe, digitalne rešitve, šolanje voznikov ipd. V salonu stranke pričakajo izkušeni in certificirani prodajalci, ki jim svetujejo pri izbiri najprimernejšega vozila in storitev, prilagojenih njihovim potrebam. Za vsa morebitna dodatna vprašanja ali zahteve strankam zagotavljajo široko strokovno podporo.

Mercedes-Benz trucks autocommerce novice 12 2023 worth
Daimler Truck AG  |  12. december 2023
 • Mercedes-Benz Trucks se tudi v lastni dobavni verigi zanaša na električne tovornjake in želi dostavni promet v največji tovarni tovornih vozil do konca leta 2026 popolnoma elektrificirati
 • Predaja dvanajstih električnih tovornjakov strankam je bistven sestavni del koncepta nabavne logistike znamke Mercedes-Benz Trucks za dobavni promet brez izpustov
 • Svečano odprtje nadaljnjih možnosti polnjenja v območju za dobavo v tovarni
 • Karin Rådström, direktorica podjetja Mercedes-Benz Trucks: »V celotni verigi ustvarjanja vrednosti želimo pustiti kar najmanjši odtis CO2. K temu spada tudi nabavna logistika naše tovarne v Wörthu. Veseli nas, da so zdaj številni naši logistični partnerji prešli na popolnoma električno vozilo Mercedes-Benz eActros in skupaj z nami spodbujajo preobrazbo panoge.«
 • Na podlagi pridobljenih izkušenj iz Wörtha je bila razvita nova ponudba svetovanja Mercedes-Benz Trucks: partnerski program »ELA« (Electrified Logistics Accelerated) za industrijska podjetja brez lastnih voznih parkov
 • Andreas Scharff, vodja oddelka za prodajo na področju e-mobilnosti in razvoj mreže trgovcev pri Mercedes-Benz Trucks: »S projektom za elektrifikacijo tovarniške logistike na proizvodni lokaciji v Wörthu smo skupaj s sodelavci orali ledino. Še toliko pomembneje za nas je, da to strokovno znanje lahko delimo tudi z drugimi industrijskimi podjetji in tako spodbujamo preobrazbo v trajnostno logistiko ter skupaj prispevamo k učinkovitemu zmanjšanju izpustov CO2
 • Vozilo eActros 300 se v okviru pilotnega projekta pri nabavni logistiki v Wörthu najprej uporablja v izvedbi z nizkim podvozjem – od sredine 2024 bo na voljo v omejeni seriji, naročiti pa ga bo mogoče že od januarja 2024

FOTOGALERIJA

Mercedes-Benz trucks autocommerce novice 12 2023 Autocommerce dosegel nov prodajni rekord
Autocommerce  |  29. november 2023
 • Zgodovinski mejnik v prodaji težkih tovornih vozil Mercedes-Benz s 505 prodanimi vozili na dan 29.11.2023.
 • Autocommerce je postal tudi vodilni ponudnik težkih tovornih vozil z 22,2% tržim deležem.

 

 

Mercedes-Benz trucks autocommerce novice 12 2023 Atego
Daimler Truck AG  |  11. november 2023
 • Mercedes-Benz Atego: začetki segajo v leto 1998, ko je bilo predstavljenih 25 osnovnih tipov, v šestih razredih zmogljivosti, s štirimi kabinami
 • Trojni uspeh: »mednarodno tovorno vozilo leta 1999 in 2011« ter dobitnik nemške nagrade za trajnostni razvoj
 • Atego BlueTec Hybrid 1222L: pionir na področju električne mobilnosti

FOTOGALERIJA

Mercedes-Benz trucks autocommerce novice 10 2023 eActros 600
Daimler Truck AG  |  10. oktober 2023
 • Električno tovorno vozilo za distribucije težkega tovora postavlja nove standarde na področjih tehnologije, trajnosti, oblike in dobičkonosnosti
 • Z električnim tovornim vozilom želijo dolgoročno nadomestiti večino tovornih vozil v segmentu
 • Doseg 500 kilometrov brez vmesnega polnjenja
 • Možno veliko več kot 1000 prevoženih kilometrov na dan z vmesnim polnjenjem med zakonsko predpisanimi počitki za voznika
 • Skupna kombinirana teža do 44 ton
 • Nosilnost pribl. 22 ton s standardnim priklopnikom
 • Začetek prodaje letos – začetek serijske proizvodnje predviden za konec leta 2024
 • Novo oblikovno podobo voznikove kabine zaznamuje učinkovita aerodinamika 
 • Možno več kot 80 odstotkov manj emisij CO2 v celotnem življenjskem ciklu v primerjavi z dizelskim tovornim vozilom
 • Karin Rådström, generalna direktorica podjetja Mercedes-Benz Trucks: »eActros 600 bolj kot katero koli drugo tovorno vozilo s trikrako zvezdo predstavlja prehod k cestnemu tovornemu prometu z nevtralnimi vrednostmi CO2. Odlikuje ga izredno inovativna pogonska tehnologija, s katero si stranke zagotovijo izjemno visoko energetsko učinkovitost in torej dobičkonosnost. Upravitelji voznih parkov se bodo zato še raje odločali za prehod na električno mobilnost.« 

FOTOGALERIJA

Mercedes-Benz trucks autocommerce novice 10 2023 Hydrogen Record Run
Daimler Truck AG  |  3. oktober 2023
 • Prototip tovornega vozila Mercedes-Benz GenH2 je med krajem Woerth am Rhein in Berlinom prevozil 1047 km
 • Družba Daimler Truck je z rekordno vožnjo #HydrogenRecordRun dosegla še en mejnik v okviru dvojne strategije z vozili na vodikov in akumulatorski pogon
 • Andreas Gorbach, član upravnega odbora družbe Daimler Truck AG, vodja oddelka za tehnologijo tovornih vozil: »Tovorna vozila na gorivne celice so najprimernejša za prilagodljive in zahtevne prevoze na dolge razdalje. Vodik pri prevažanju s tovornimi vozili je vse prej kot nesmisel: to smo prepričljivo dokazali, ko smo prevozili 1000 km z enim polnjenjem.«

FOTOGALERIJA

Mercedes-Benz trucks autocommerce novice 8 2023 25let Econica
Daimler Truck AG  |  23. avgust 2023
 • Mercedes-Benz Special Trucks praznuje obletnico vozila Low Entry Star.
 • 25 let zgodbe o uspehu gospodarskih vozil na področju varnosti, ergonomije, gospodarnosti in prijaznosti do okolja.
 • Mednarodno iskan kot vsestranski strokovnjak za odstranjevanje odpadkov, pri gasilcih, na letališčih in v številnih drugih panogah.
 • Popolnoma električno v prihodnost: eEconic za komunalno uporabo brez lokalnih izpustov CO2.

FOTOGALERIJA

Mercedes-Benz trucks autocommerce novice 8 2023 Nagrada za inovacije za avtobuse
Daimler Buses  |  1. avgust 2023
 • 1. mesto za Mercedes-Benz eCitaro fuel cell in medkrajevni avtobus Intouro K
 • 1. mesto za asistent za zaviranje v sili Active Brake Assist 5 podjetja Daimler Buses
 • Skoraj 4000bralcev je okolju prijazne pogonske in varnostne tehnologije nagradilo z nagrado busplaner Innovationspreis 2023

FOTOGALERIJA

Daimler Buses  |  15. junij 2023
 • Vozilo eCitaro se je pri primerjalnem testu izkazalo za boljše od konkurenčnih modelov
 • Sodoben, gospodaren in udoben električni avtobus, prijazen do voznika in preprost za vzdrževanje
 • eCitaro z novimi visokozmogljivimi akumulatorji NMC 3
 • Kokpit in koncept upravljanja ustrezata vozilu Citaro na konvencionalni pogon
 • Dodatna prednost vozila eCitaro je izjemno visoka stopnja varnosti

FOTOGALERIJA

Daimler Truck AG  |  14. junij 2023
 • Številni sistemi, kot sta asistent za zaviranje v sili in asistent za zavijanje, se vgrajujejo že veliko dlje, kot je zakonsko predpisano.
 • Razvijalci v podjetju Daimler Truck si že vrsto let prizadevajo, da bi voznikom z asistenčnimi sistemi zagotovili čim večjo podporo pri njihovem delu.
 • Cilj: leta 2025 opremiti najmanj 75 odstotkov in leta 2030 najmanj 80 odstotkov predanih vozil z varnostnim sistemom, ki presega zakonske zahteve glede zmogljivosti in področja uporabe.

FOTOGALERIJA

Daimler Truck AG  |  13. junij 2023

Leinfelden-Echterdingen/Fulda – Od 10. do 12. maja 2023 na vodilnem evropskem sejmu za reševanje in mobilnost RETTmobil v Fuldi je znamka Mercedes-Benz Special Trucks predstavila vrhunec inovativne tehnologije za gašenje požarov: gasilsko vozilo s cisterno za gašenje gozdnih požarov TLF-W na osnovi vozila Unimog U 5023 opremljeno s številnimi elementi sodobne posebne gasilske opreme.

FOTOGALERIJA

Daimler Buses |  9. junij 2023
 • Mercedes-Benz eCitaro fuel cell: gospodarna rešitev za dolge relacije
 • Pred začetkom serijske proizvodnje: varnost in funkcionalnost vozila eCitaro fuel cell na preizkušnji
 • Rešitve električne mobilnosti, nov podatkovni vmesnik in digitalne storitve

FOTOGALERIJA

Daimler Truck Holding AG  |  12. maj 2023
 • Testne vožnje z električnimi tovornimi vozili na nadmorski višini do 1560 metrov
 • V akciji: prototipa tovornega vozila Mercedes-Benz GenH2 z gorivno celico na osnovi vodika in akumulatorsko-električnega vlačilca Mercedes-Benz eActros 300
 • Jasna zaveza dvojni strategiji z akumulatorsko-električnimi pogoni in pogoni na vodikovi osnovi
 • Dr. Dalibor Dudic, vodja projektov v zvezi z vozili Mercedes-Benz Trucks, Daimler Truck AG: »Pogonski sistemi na osnovi vodika in akumulatorjev so bistveni za zagotavljanje prihodnosti vožnje popolnoma brez emisij. Na področju distribucijskih prevozov številne stranke po vsej Evropi že redno uporabljajo akumulatorsko-električno vozilo eActros. Z vozilom eActros LongHaul smo dosegli ciljno ravnino na poti k serijski proizvodnji za prevoze v tranzitnem prometu, ki jih je mogoče načrtovati. V drugi polovici desetletja bomo predstavili serijsko izvedbo tovornega vozila GenH2 s pogonom na gorivne celice za posebej zahtevne primere uporabe. Tu na Tirolskem smo dokazali, da lahko obe pogonski tehnologiji delujeta popolnoma zanesljivo in učinkovito.«

FOTOGALERIJA

Autocommerce, d.o.o.  |  19. april 2023

V več kot sedmih desetletjih je Mercedes-Benzov Unimog postal sinonim za vozilo, ki ga nič ne ustavi – ne konec ceste, ne strm klanec, ne blato, ne močvirje, ne potok. Glede uporabnosti ga lahko primerjamo s švicarskim vojaškim nožem, saj skoraj ni dela, ki ga z njim ne bi mogli opraviti. Našteto Unimoga med drugim uvršča med zelo zaželena in iskana gasilska vozila. Priljubljenost mu še bolj dviguje za nadgradnje prilagojena šasija ter tudi kabina in odlično sodelovanje proizvajalca z nadgraditelji.

Pri Autocommerceu se z Unimogi ukvarjajo že od začetka svojega obstoja in še zdaleč niso zgolj prodajalci. Unimoge znajo vzdrževati in odpravljati morebitne napake ali posledice nesreč. Najpomembneje pa je, da njihovi strokovnjaki kupcem znajo svetovati, kateri model je za njihove potrebe najprimernejši in katero dodatno opremo velja izbrati. Z veseljem se vključijo tudi v komunikacijo z nadgraditelji, da ti vse naredijo na način, da kar najbolje izkoristijo Unimogove prednosti.

Več o novem članu posadke Gasilske brigade Maribor UNIMOG U 5023 v reportaži.

Nadaljnje informacije družbe Daimler Truck so na voljo na spletni strani: www.media.daimlertruck.com 

Izjave o prihodnjem razvoju:
Ta dokument vsebuje izjave o prihodnjem razvoju na podlagi naše sedanje ocene delovanja v prihodnosti. Besede, kot so »predvidevati«, »predpostavljati«, »meniti«, »ocenjevati«, »pričakovati«, »nameravati«, »lahko/bi lahko«, »načrtovati«, »projicirati«, »bi morali« in podobne zaznamujejo takšne izjave o prihodnjem razvoju. Te izjave so izpostavljene številnim tveganjem in negotovostim. Nekaj primerov za to: neugoden razvoj gospodarske situacije, zlasti zmanjšano povpraševanje na naših najpomembnejših prodajnih trgih, poslabšanje naših možnosti refinanciranja na posojilnih in finančnih trgih, neizogibni dogodki višje sile, denimo naravne katastrofe, pandemije, teroristične akcije, politični nemiri, oboroženi spopadi, industrijske nezgode in njihove posledice na naše prodajne, nakupne, proizvodne ali finančne aktivnosti, spremembe menjalniških tečajev, carinskih in zunanjetrgovinskih predpisov, sprememba potrošniškega obnašanja v smeri manjših in manj donosnih vozil ali morebitno zmanjšanje sprejemljivosti naših izdelkov in storitev s posledično oviranim uveljavljanjem cen in izkoriščanjem proizvodnih zmogljivosti, zvišanja cen goriv in surovin, prekinitve proizvodnje zaradi težav z dobavo materialov, stavk zaposlenih ali neplačilne sposobnosti dobaviteljev, upad odprodajnih cen rabljenih vozil, uspešna realizacija ukrepov za zmanjšanje stroškov in zvečanje učinkovitosti, poslovni izgledi družb, pri katerih imamo pomembne deleže, uspešna realizacija strateških kooperacij in skupnih podjemov (konzorcijev), spremembe zakonov, določil in uradnih smernic, zlasti v zvezi z izpusti vozil, porabo goriva in varnostjo, ter zaključek tekočih uradnih preiskav ali preiskav, ki so jih odredili upravni organi, in izid odprtih ali grozečih prihodnjih pravnih postopkov ter druga tveganja in nepredvidljivi zapleti, od katerih so nekateri opisani v tem poslovnem poročilu pod naslovom »Poročilo o tveganju in priložnostih«. Če se zgodi kateri od teh dejavnikov negotovosti ali kakšen drug nepredvidljiv zaplet ali se domneve, na katerih temeljijo te izjave, izkažejo za nepravilne, lahko dejanski rezultati občutno odstopajo od rezultatov, ki so navedeni v teh izjavah ali so implicitno izraženi. Nimamo namena redno posodabljati izjav o prihodnjem razvoju in ne prevzemamo te obveznosti, saj te izjave temeljijo izključno na okoliščinah, ki so obstajale na dan objave.

Navzgor